Zenvoices lanceert nieuwe module

Zenvoices automatiseert het proces van inkomende factuur tot boeking in boekhoudpakket.

Door de lancering van een nieuwe automatisering module biedt Zenvoices organisaties die werken met AFAS, Exact, King, Reeleezee, SnelStart, Twinfield, Unit4 Multivers en binnenkort ook Visma e-accounting de mogelijkheid om zonder handmatige handelingen inkomende facturen volledig automatisch te verwerken in het boekhoudpakket en/of desgewenst een digitaal autorisatieproces te starten.

Automatiseren met Zenvoices in de cloud, hoe werkt dat?
Zenvoices is koppelpartner van toonaangevende boekhoudpakketten en biedt de innovatieve oplossing om inkomende facturen automatisch te verwerken of digitaal te autoriseren. Door de zelflerende software is het mogelijk repeterende handelingen vast te leggen per crediteur of debiteur. Vanuit dat leerproces is het nu mogelijk de boeking van dergelijke facturen volledig automatisch te laten verlopen. Het automatisch boeken van facturen wordt ondersteund voor de traditionele scan & herken bestandsformaten als bijvoorbeeld PDF, JPG, Excel en Word maar ook voor UBL en andere e-facturen.

[avg-advertorial slug=”kom-naar-de-accountancy-expo-op-16-juni-2020″] 
De gebruiker houdt de regie bij automatisch boeken
Het proces voor automatisch boeken is zo ingericht dat op basis van afzender, relaties en kenmerken kan worden bepaald welke facturen in aanmerking komen voor automatische verwerking. Zo beheerst de gebruiker het proces, maar creëert tegelijkertijd meer tijd en aandacht voor de uitzonderingen waarvoor volledige automatisering nog geen oplossing biedt op dit moment.

Automatiseren aanlevering vanuit e-mail, PEPPOL en Dropbox
Aanleveren van facturen kan op verschillende manieren in Zenvoices. Voor specifieke aanlevermethoden zoals e-mail en Dropbox bestaat de mogelijkheid om deze op basis van afzender en kenmerken te laten verplaatsen naar de administratie waarvoor de factuur bestemd is. Vanuit dat proces kan ook de automatische verwerking tot een boeking in het boekhoudpakket worden gerealiseerd. Uiteraard wordt ook het automatische verwerken van facturen die ontvangen worden via PEPPOL ondersteund. 

Met PEPPOL wordt het ‘PanEuropean Public Procurement On-Line’ bedoeld, een Europees netwerk voor het veilig uitwisselen van (onder andere) facturen. Elektronische facturen worden daarin uitgewisseld in het gestandaardiseerde UBL-formaat Zenvoices maakt het met deze ontwikkeling mogelijk voor haar gebruikers en koppelpartners de automatische verwerking van factuurstromen per vandaag al te ervaren. Aan de hand van de feedback van gebruikers zal dit proces komende periode verder in de software worden geoptimaliseerd.