Win-Win

Tijdens mijn gesprekken met advocaten en accountants blijkt dat de sociale verzekeringen door de snel wijzigende wetgeving een complex geheel zijn geworden. Als werkgever wordt u geacht alle ontwikkelingen bij te houden en juist toe te passen binnen het eigen kantoor.

“Complexe en droge materie” is een veelgehoorde reactie als dit onderwerp op tafel komt. Daar komt bij dat bepaalde gegevens van de Belastingdienst, of tekortkomingen in het salarisadministratiesysteem, vaak moeilijk zijn te controleren en/of aan te passen.

Door middel van besparingsonderzoeken wordt een nulmeting uitgevoerd en ontstaat er een moment waarop de administratie op alle mogelijke fouten is doorgelicht en in lijn ligt met de administraties van het UWV en de Belastingdienst. Een ander belangrijk resultaat van het onderzoek vormt de risico-inventarisatie, waarmee in het verleden gemaakte fouten inzichtelijk worden gemaakt. Zo wordt het kantoor de mogelijkheid geboden deze in de toekomst te vermijden.

Recent is weer gebleken dat er bij één accountantskantoor een mooie besparing is gerealiseerd. Ondanks de goed georganiseerde HR-afdeling bleek er toch een medewerker van dit kantoor een Arbeidsgehandicaptenstatus (AGH-status) te hebben welke niet bekend was. Hierdoor was er ruim EUR 20.000,00 terug te vorderen bij de Belastingdienst. Een mooie win-win in dit geval aangezien wij, Aon, op basis van ‘no cure, no pay’ deze onderzoeken uitvoeren.

Los van controle op medewerkers met een AGH-status is er ook controle op de juistheid van de gedifferentieerde premies. Bij de Payroll Monitor controleren wij of u gebruik kunt maken van subsidies en/of premiekortingen, die niet automatisch door uw salarissysteem worden geregistreerd.

Uiteindelijk is de uitkomst van deze onderzoeken dus altijd positief te noemen! Er is immers een mooie besparing te realiseren of een pluim voor het eigen kantoor aangezien u "in control" bent!

Meer informatie nodig? Neemt u dan contact met mij op.

Perry Steenvoorden (Perry.Steenvoorden@aon.nl) is Accountmanager bij Aon Risk Solutions. In samenwerking met Aon biedt de stichting Novak verzekeringen op maat voor aangesloten kantoren via www.novakverzekeringen.nl.