Winst KPMG krijgt knauw door covidcrisis

De omzet nam toe maar de winst slonk met 3,7 procent.

Voor de coronacrisis groeide KPMG nog als kool. Maar in het laatste half jaar was het gedaan met die mooie cijfers, zo meldt de organisatie in een toelichting op de jaarcijfers van het boekjaar 2019-2020. Een lichtpunt waren de digitale activiteiten, die groeiden het laatste half jaar het hardst. 

De omzet van assurance groeide met 4,5 procent en die van de adviestak met 1,2 procent. Maar de winst voor belasting daalde 3,7 procent tot 61,7 miljoen euro. 

Deze winstdaling kwam volgens KPMG door een afgenomen marktvraag bij een stabiele personele bezetting, in combinatie met een programma voor kostenbesparing. “Daarnaast heeft de organisatie een eenmalige afschrijving doorgevoerd op digitale activa waarvan de marktpotentie door de Covid-crisis is afgenomen”, aldus KPMG.

Ondanks de vertraagde groei zijn er geen ontslagen gevallen, zo vervolgt de organisatie. “In het afgelopen jaar stond het welzijn en behoud van onze mensen voorop.” Diversiteit kreeg verder gestalte. De instroom van vrouwen steeg in twee jaar van 37 naar 44 procent.