Winners en verliezers

De Huffington Post van 11 januari linkt naar een interessant artikel van 247Wallstreet: welke sectoren presteerden de afgelopen vijf jaar het best, welke het slechtst?

Onder de slechtste leveranciers aan het Amerikaanse leger, hypotheekadvies, klassieke computers met bijbehorende dienstverlening, windmolens (ook daar liepen subsidieregelingen af!) en als kampioen-verliezer de ouderwetse ‘Recordable Media Manufacturing’, een branche waarvan de omzet tussen 2009 en 2014 elk jaar met 18,4% daalde.

De tien best scorende groeiers zijn:

10. Fraud Detection Software ontwikkelaars: groeiden vijf jaar achtereen met 30% per jaar.

9. Telehealth Services: producten en diensten die (gezondheids)zorg op afstand ondersteunen.

8. Internet Radio Broadcasting: automakers laten de autoradio tegenwoordig weg, de ingeplugde smartphone neemt die taak over.

7. Social Networking Sites, spreekt voor zich.

6. Smartphone App ontwikkelaars zagen hun omzet de laatste vijf jaar groeien met 50% per jaar tot bijna 10 miljard dollar in 2014..

5. Ciderproductie: die 50% per jaar was nog minder dan de groei die de ciderproducenten in de VS realiseren. Totale omzet in 2014 was $293 miljoen; bierbrouwers zetten ongeveer $4 miljard om.

4. De omzet van Peer-to-Peer Leen-platforms (non-bancaire financiering) steeg jaarlijks met bijna 60%. Onlangs is een van de grootste spelers, Lending Club, met succes naar de beurs gegaan. Overigens blijkt een groot deel van de uitgeleende gelden van institutionele beleggers afkomstig. En Wall Street zou Wall Street niet zijn als daar niet al de eerste securitisaties van peer-to-peer leningen verhandeld werden.

3. De markt van en voor Social Network Games groeide tot bijna 8 miljard dollar in 2014.

2. Internet-payrollers en dergelijke (‘crowdsourcing service providers’) , die tijdelijke werknemers bemiddelen zagen hun omzet de afgelopen vijf jaar stijgen met gemiddeld

62,6% tot dit jaar $543 miljard.

1. Zonne-energie is de echte kampioen, met nu vijf jaren aaneen een jaarlijkse groei van 70%.

Bron: www.huffingtonpost.com

Gerelateerde artikelen