Wijzigingen in Fosfaatreductieplan 2017

Het fosfaatreductieplan 2017 is op een aantal punten gewijzigd, zo meldt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Hieronder zet RVO.nl de veranderingen op een rijtje.

Grondgebondenheid

Er is een tweede berekening van grondgebondenheid toegevoegd aan de Regeling. Met de rekentool kunnen ondernemers uitrekenen of hun bedrijf grondgebonden is.

Uitzonderingen niet-melkproducerende bedrijven

Er zijn nieuwe uitzonderingen voor niet-melkproducerende bedrijven die mogelijk van invloed zijn op de situatie van de ondernemer. Niet-melkproducerende bedrijven met een vleeskalvertak/startkalveren en erkende verzamelcentra vallen (onder voorwaarden) buiten de regeling.

Heffing niet-melkproducerende bedrijven

Er is een nieuwe manier om de heffing voor niet-melkproducerende bedrijven te berekenen. Bij het berekenen van de geldsom (heffing) houdt RVO rekening met de meest gunstige omstandigheid voor het agrarische bedrijf. “Het aantal GVE’s dat u hield op 15 december 2016 of het gemiddelde aantal runderen (uitgedrukt in GVE’s) dat u hield in de desbetreffende maand in 2016,” aldus RVO.

Uitscharen van runderen

Melkproducerende en niet-melkproducerende bedrijven kunnen bij het uitscharen van runderen tot 15 april 2017 een verzoek indienen om de referentie te verhogen. RVO: “Als u runderen heeft ingeschaard dan hoeft u geen melding door te geven. Het kan wel zijn dat u door de uitschaarder gevraagd wordt om het formulier te ondertekenen.”

Splitsing van een bedrijf

Heeft een ondernemer een deel van een beëindigd bedrijf overgenomen,  dan kan de ondernemer een deel van zijn referentieaantal en of doelstellingsaantal overnemen. Dit kan gedaan worden met de formulieren op mijnrvo.nl.

Gerelateerde artikelen