Wijziging Besluit SDE gepubliceerd

Op vrijdag 24 maart 2017 is de wijziging van het Besluit SDE in het Staatsblad gepubliceerd. Het Besluit SDE is gewijzigd in verband met de uitsluiting van subsidie in het geval van negatieve elektriciteitsprijzen, de nog te publiceren regeling Monomestvergisting en enkele andere wijzigingen.

Op grond van de zogenaamde Europese Richtsnoeren milieu en energie mogen producenten geen prikkel krijgen om elektriciteit te produceren tegen negatieve prijzen. Voor wat betreft de installaties voor de opwekking van hernieuwbare elektriciteit (categorie elektriciteit) was dit al geregeld in het Besluit SDE. 

Met de wijziging van het Besluit SDE is dit nu ook geregeld voor installaties voor de opwekking van hernieuwbare elektriciteit én warmte (categorie elektriciteit én warmte). In welke gevallen de correctie plaatsvindt en op welke wijze, wordt bij ministeriële regeling bepaald.

Met de wijzigingen in het Besluit SDE is het mogelijk aanvragen zonder projectlocatie in te dienen. Dit geldt voor de nog te publiceren regeling Monomestvergisting. Daarbij kunnen aanvullende eisen worden gesteld aan de subsidie-ontvanger als de locatie nog niet bekend is.

Het gewijzigde Besluit SDE treedt in werking met ingang van 1 april 2017.

Gerelateerde artikelen