Wiebes: Geen sprake van overbelasting portal Mijn Belastingdienst

Tot op dit moment is er nog geen sprake geweest van overbelasting van de portal Mijn Belastingdienst gedurende de aangiftecampagne 2014. Dat zegt staatssecretaris Eric Wiebes van Financiën in antwoord op Kamervragen van PVV’er Tony van Dijck.

Wiebes laat weten dat er, juist om overbelasting te voorkomen, een gereguleerde begrenzing in de portal is opgenomen. Op de portal worden gedurende de aangiftecampagne meestal 45.000 mensen tegelijk toegelaten. Als het maximum wordt bereikt krijgen nieuwe bezoekers een melding te zien. In die melding wordt aangegeven dat ze het later nog eens kunnen proberen.

Wiebes: ‘Op 1 en 2 maart (zondag en maandag) werd gedurende enkele uren het maximum op de portal bereikt. Daarnaast konden mensen op zondag gedurende de tijd dat de website (www.belastingdienst.nl) niet beschikbaar was de portal niet benaderen via de website. Vrijdag 13 maart is het maximum van de portal gedurende een korte periode bewust op nihil gezet vanwege een herstart van het DigiD systeem. Daarnaast hebben de Huba-partners meerdere momenten in de aangiftecampagne 2014 ervaren waarbij ze niet of moeizaam konden inloggen op de portal. Inmiddels is hier een achtervang voorziening voor geïmplementeerd. Los van de genoemde periodes is de portal tijdens de aangiftecampagne tot 18 maart goed bereikbaar geweest.’

• Beantwoording Kamervragen over de start van het aangifteseizoen

Gerelateerde artikelen