Wiebes: Aangifte-app Belastingdienst meest gedownloade app

De speciale aangifte-app van de Belastingdienst is al een aantal dagen de meest gedownloade app van Nederland. Dat schrijft staatssecretaris Eric Wiebes van Financiën in een brief aan de Tweede Kamer.

Sinds 1 maart kan de app, waarmee mensen aangifte kunnen doen voor de inkomstenbelasting, gedownload worden. De gegevens zijn door de fiscus van tevoren ingevuld en kunnen niet gewijzigd worden. Volgens Wiebes is van de aangifte-app deze week al 270.000 keer gebruik gemaakt, waarmee deze app al enkele dagen de meest gedownloade app van Nederland is.

Aangifte doen kan ook op de website van de Belastingdienst. Wiebes: `De site van de Belastingdienst heeft ruime capaciteit, waardoor op elk moment van de dag tienduizenden mensen tegelijk aangifte kunnen doen. Om te voorkomen dat op een gegeven moment té veel mensen tegelijk aangifte doen, waardoor de site overbelast zou raken, krijgen sommigen het verzoek om later in te loggen. Deze situatie deed zich voor op de eerste campagnedag toen er massale belangstelling was voor de online aangifte. Na deze piek van enkele uren is het gebruik van de online-aangifte genormaliseerd. Op dit moment hebben bijna 1,3 miljoen mensen hun via-gegevens gedownload en zijn bijna 0,9 miljoen aangiften daadwerkelijk ingediend.’

Gerelateerde artikelen