Westland Verstandig bereidt hoger voor over uitspraak Accountantskamer

De fractie van Westland Verstandig in de gemeenteraad van Westland lijkt zich niet neer te leggen bij de uitspraak van de Accountantskamer dat alle klachten tegen twee accountants die opereerden in opdracht van het college van B&W ongegrond zijn verklaard. De partij laat weten dat tegen de uitspraak van de tuchtrechter hoger beroep bij het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) wordt voorbereid.

Volgens Westland Verstandig kon de Accountantskamer in deze tuchtzaak niet echt oordelen, omdat het college van B&W niet alle informatie zou hebben afgestaan. De partij meldt onder meer: “Westland Verstandig zal blijven aandringen op afgifte van bijv. de inhoud van de verstrekte adviezen door de accountant, de collegebesluiten met de opdrachten aan de accountant en nog veel meer. Westland Verstandig zal voorbereidingen treffen om binnen 6 weken in beroep te gaan bij de rechter, zijnde het College van Beroep voor het bedrijfsleven in Den Haag. Voorts zal het College van Burgemeester en Wethouders nogmaals verzocht worden alle informatie te verstrekken zodat de rechter met alle feiten rekening kan houden.”

Het lijkt Westland Verstandig ook te steken dat burgemeester Sjaak van der Tak de uitspraak van de Accountantskamer afgelopen vrijdag via Twitter al wereldkundig maakte voordat de partij het vonnis kon inzien. Van der Tak zei: “Vanmorgen Uitspraak Tuchtcollege ontvangen over de zaak Westland Verstandig – Deloitte Accountants. Deloitte is volledig in gelijkgesteld.”

Lees ook:

• Klachten van raadsfractie tegen accountants ongegrond

Gerelateerde artikelen