Nationale Accountancy Awards: JAN© Accountants & Belastingadviseurs ondersteunt innovatieve ondernemers

JAN© Accountants & Belastingadviseurs helpt startende innovatieve ondernemers onder andere bij het opzetten van hun administratie. Via online tooling gebeurt dit op een zeer efficiënte manier zodat het de ondernemer zo min mogelijk tijd kost maar wel dát inzicht verschaft dat hij nodig heeft om tijdig bij te kunnen sturen. En om te kunnen ondernemen.

Kunt u een voorbeeld noemen van een klant waarvoor u recent een innovatief project heeft gedaan?
“JAN© is één van de grondleggers van Enginn. Het doel van Enginn is het ondersteunen en begeleiden van startende innovatieve ondernemers bij het oprichten en verder uitbouwen van hun duurzame start-up. Aangezien Enginn de broedplaats is voor innovatieve ondernemers die voorop lopen in duurzaamheid dragen wij hier graag ons steentje aan bij. JAN© zet een solide administratie op met tussentijdse rapportages en een dashboard met managementinformatie zodat de ondernemer tijdig kan bijsturen. Ook zorgt JAN© voor het samenstellen en tijdig indienen van belastingaangiften en de jaarrekening. Naast het adviseren en ondersteunen van de ondernemer bij financierings- en/of subsidievraagstukken zijn wij ook sparringpartner. Niet alleen in de beginperiode ondersteunen we ondernemers, maar ook bij alles wat later op hun pad komt. Denk aan het personeelsbeleid, marketing, communicatie, juridische kwesties, pensioenen en waarderen van en begeleiding bij koop en/of verkoop van een onderneming. JAN© ontzorgt en helpt ondernemers zodat zij al hun energie kunnen gebruiken om van hun bedrijf een succes te maken.”

Kunt u een voorbeeldproject noemen?
“Dan moet je denken aan een klant bij Enginn die zelf nog zijn administratie deed, maar dit nu volledig doet met JAN© Online vanuit de cloud. Voor hem is dit een groot voordeel omdat hij vaak onderweg is. Nu kan hij van waar dan ook ter wereld bij zijn administratie. Hieraan is tevens ons online dashboard gekoppeld  zodat hij tijdig beschikt over managementinformatie en op tijd kan bijsturen. De betreffende klant is ook geadviseerd op fiscaal groene regelgeving en ondersteund bij specifieke subsidieaanvragen waar hij zijn voordelen mee heeft gedaan. Daarnaast groeit de organisatie en overweegt hij personeel in dienst te nemen. Gezien de brede expertise op het gebied van personeelsdiensten adviseren wij hem ook hierin.”

___________________________________________________________________________________________________
De genomineerden voor de ‘Nationale Accountancy Awards 2015′ zijn accountants die slimmer werken, minder kosten in rekening brengen en beter adviseren. Die gebruik maken van de meest innovatieve technologie. Bent u zo’n accountantskantoor dat in aanmerking komt voor de Nationale Accountancy Awards? Meld u voor 1 maart 2015 hier aan. Bel of mail Alex van Groningen (avangroningen@alexvangroningen.nl) / 06 50 643 283 voor meer informatie.
___________________________________________________________________________________________________  
 
 
Welke dienst(en) biedt u vandaag die u twee jaar geleden niet bood? 
“Die diensten hebben ook voornamelijk betrekking op JAN© Online. Het niet hebben van actueel inzicht in de stand van zaken van je onderneming is niet meer van deze tijd. Boekhouden anno nu is een financiële administratie die up-to-date is, gedigitaliseerd, gekoppeld met verschillende administratieve- en banksystemen en die maximaal inzicht verschaft. Dit op een zeer efficiënte manier zodat het de ondernemer zo min mogelijk tijd kost maar wel dát inzicht verschaft dat hij nodig heeft om tijdig bij te kunnen sturen. JAN© Online biedt de oplossing voor een efficiënte en inzichtelijke manier van boekhouden. Naast boekhouden bieden we ook JAN© Online Salarissen aan uiteraard gekoppeld met JAN© Online boekhouden.”
Hoe maakt uw kantoor gebruik van ICT in de dienstverlening? 
“Denk aan scannen en herkennen, het dashboard: ‘continuous accounting’, dus elke dag nauwkeurig weten hoe je ervoor staat vanuit je iPad op de bank en de APP van JAN©. JAN© is ook één van de eerste kantoren die – uiteraard anoniem – jaarrekeningen met vermelding van branche in een standaardformat naar het SRA doorzendt binnen het project Branche in Zicht (BIZ). Voor diverse branches zijn inmiddels rapportages beschikbaar, zoals horeca, automotive en transport. De brancherapportages vanuit BIZ bieden actuele kennis van de branche die gebruikt kan worden als hulpmiddel om ondernemers te ondersteunen met relevante expertise.    
Ook maakt JAN© ratingberekeningen. Ben je benieuwd bent hoe gezond je bedrijf nu eigenlijk is of wil je weten hoe de bank naar je kijkt? Dan is een rating handig. Het geeft je namelijk een beeld van de gezondheid van je onderneming. 
Wanneer je van plan bent een investering te doen of andere plannen hebt waarvoor je de bank of andere geldverstrekkers nodig hebt, zal deze een indruk willen van de kwaliteit van het gevoerde beleid, de gezondheid en het perspectief van de onderneming. De ratingrapportage laat zien op welke aspecten de onderneming het goed doet en waar de aandachtsgebieden liggen om te komen tot betere prestaties. Mocht de bank de rentetarieven voor jouw financiering willen aanpassen dan is een ratingrapportage ook een geschikt instrument. Zo heb je een indicatie van jouw status en weet je of de bank aanleiding kan hebben het gesprek met je aan te gaan. Tenslotte kan de ratingberekening ook een indicatie geven om zelf het gesprek aan te gaan met de bank als blijkt dat deze te hoge tarieven in rekening brengt.”

Gerelateerde artikelen