WBSO-voordeel blijft behouden bij Horizon 2020 en EFRO

Bedrijven die gebruik gemaakt hebben van de WBSO of RDA én van EFRO-subsidie of Horizon 2020, hoeven het WBSO- of RDA-voordeel niet in mindering te brengen op gemaakte (loon)kosten.

Dit meldt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

EFRO (Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling)

“Maakt u gebruik van EFRO-subsidie in de periode 2014-2020? Dan hoeft u het voordeel uit Nederlandse fiscale stimuleringsmaatregelen niet te verrekenen met gemaakte kosten. Dit geldt voor WBSO-voordeel, RDA-aftrek en overige fiscale stimuleringsmaatregelen. Het Ministerie van Economische Zaken heeft dit 28 november jl. bekend gemaakt. Er is 1 uitzondering: wanneer WBSO-voordeel onderdeel uitmaakt van de door RVO goedgekeurde IKS-systematiek (Integrale Kostensystematiek) dan wordt het WBSO-voordeel automatisch in mindering gebracht,” aldus RVO.

Horizon 2020

Bedrijven die gebruik maken van Horizon 2020 hoeven het WBSO-voordeel niet af te trekken van de loonkosten die ze mogen declareren in Horizon 2020 projecten. Dit was ook al zo bij KP6- of KP7-projecten, de voorgangers van Horizon 2020. Dit staat in een lijst van belastingmaatregelen van de Europese Commissie van 25 november 2016.

Gerelateerde artikelen