Waarom ondernemers blij zijn met hun accountant

Ruim 300 ondernemers hebben hun accountant voorgedragen voor de Exact Cloud Award. Uit de reacties blijkt dat zij hun accountant of boekhouder massaal bestempelen als superheld die vooruit kijkt. Een greep uit de reacties.

Verademing

Dat ondernemers behoefte hebben aan een adviseur, blijkt wel uit de reactie van een ondernemer over zijn accountant Slooten van den Bogaart Accountants & Adviseurs: “Innovatief, meedenkend en een verademing na de 50tiger jaren mentaliteit van onze vorige accountant”. Accountants die met beide benen in 2017 staan, dat willen ondernemers. Zo stelt een klant over zijn contactpersoon bij MCB Finance & Consultancy: “Mirjam vliegt de grootste digibeet in een uurtje veilig naar een echte boekhoudcloud.”

Buigzame bamboeboom

Ondernemers verwachten ook tegengas van hun accountant, geen houding van een buigzame bamboeboom. Want hun ambities moeten wel realistisch zijn. Zo nomineert een ondernemer zijn accountant Hoebert, Hulshof & Roest met de woorden: “Zwart is zwart en wit is wit. Dat wekt soms irritatie op, maar aan het einde van de rit wel duidelijkheid. En hoe vervelend… hij heeft meestal gelijk.” Een andere ondernemer over Koenen & Co: “Pro-actief, eerlijk en recht door zee. Uitermate correct in de verantwoording naar de opdrachtgever. Niet de goedkoopste maar elke euro meer dan waard.”

Technologie en innovatie

De accountant anno nu kijkt vooruit. Met handige tools en lef om te vernieuwen. “Altijd vernieuwend en creatief! Goede oplossingen en ideeën. Spreekt de taal welke wij begrijpen.” aldus een klant van Confianza. Ondernemers waarderen dit ook bij Facet: “We hebben altijd actueel inzicht. […] Ook staan de mensen van Facet zelf open voor feedback en om nieuwe dingen te leren. Wij als innovatiebureau waarderen dat extra en vinden het mooi om te zien dat een accountantsbureau ook open staat voor veranderingen en innovaties in hun manier van werken.”

Deelnemen aan de Exact Cloud Award

Accountants- en administratiekantoren hebben tot zondag 7 mei de tijd om de beoordelingsvragen van de jury te beantwoorden. De kantoren die goed scoren op cloud, innovatie en samenwerking komen in de Top-15 kantoren van Nederland. En dan begint de finale. Tijdens Exact Live op 15 november 2017 weten we wie de winnaar is van de Exact Cloud Award 2017/2018.

Nog enkele dagen en dan sluit de inschrijving van de Exact Cloud Award. Je kunt je gratis inschrijven.