VZR roept op coulant te zijn met afkoop van leaseovereenkomsten

Vereniging Zakelijke Rijders (VZR) roept werkgevers en leasemaatschappijen op om coulant te zijn in het afkopen en openbreken van leasecontracten.

Er is volgens de vereniging een eindsprint ontstaan op 14%-bijtellingsmodellen. Dit is volgens VZR logisch, omdat er voor de gemiddelde zakelijke rijder vanaf volgend jaar alleen nog valt te kiezen uit auto’s met 21% of 25% bijtelling. Dit kost de berijder gemiddeld rond € 1.000 per jaar extra aan bijtelling.

VZR zegt veel klachten van leden te ontvangen die door hun werkgever niet in de gelegenheid worden gesteld om het leasecontract vervroegd te beëindigen. Om toch aan de wens van de berijder tegemoet te komen, roept VZR werkgevers en leasemaatschappijen op om coulant te zijn met het afkopen van leaseovereenkomsten.

Voorzitter Jan van Delft hierover: ‘We hebben gekeken naar de huidige 14%-bijtellingsmodellen en de modellen die in 2016 voor de categorie van 15% bijtelling in aanmerking komen. We zien hierbij dat voor de gemiddelde zakelijke rijder, een gezin met twee kinderen, het aanbod met reële opties flink is uitgedund. Voornamelijk een aantal auto’s die nu als elektrisch/hybride bekend staan, vallen straks nog in deze categorie. Voor de meeste leaserijders zijn deze auto’s geen optie. Wij roepen werkgevers en leasemaatschappijen dan ook op soepel om te gaan met voortijdige beëindiging van de bestaande leaseovereenkomsten. Speciaal als deze overeenkomsten in het begin van 2016 toch al afgelopen zouden zijn. Dit vinden wij redelijk en billijk.’

Gerelateerde artikelen