Vraagtekens Leefbaar Rotterdam bij hoge accountantskosten zorginstellingen

Leefbaar Rotterdam zet vraagtekens bij de hoge accountantskosten van zorginstellingen Aafje en Careyn. De partij heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college van B&W.

Volgens Leefbaar Rotterdam vallen in het onlangs gepubliceerde jaarverslag 2014 van zorginstelling Aafje de hoge accountantskosten op van 425.000 euro. ‘In vergelijking met andere Rotterdamse zorginstellingen zijn deze accountantskosten zeer hoog (kosten versus balanstotaal). Daarnaast zijn de accountantskosten bij Aafje ten opzichte van vier jaar geleden met maar liefst 235 procent gestegen terwijl het balanstotaal en de omzet maar een relatief lichte stijging laten zien. De niet in Rotterdam gevestigde, maar wel actieve zorginstelling Careyn heeft over het jaar 2014 zelfs 1,1 miljoen euro aan accountantskosten betaald,’ aldus Leefbaar Rotterdam.

De partij wil van B&W weten of het college deze accountantskosten ook ‘extreem hoog’ vindt en of het college het gesprek met Aafje en Careyn wil aan gaan over de reden van deze hoge accountantskosten.

Gerelateerde artikelen