Voorlichting leergang MKB-kredietcoach voor accountants

Eind maart 2016 begint de derde leergang voor gecertificeerd MKB-kredietcoach voor accountants. Tijdens deze leergang leren de deelnemende accountants alle ins- en outs over MKB-financiering en ondernemerscoaching. Op 22 februari vindt er van 16.00 uur tot 18.00 uur een voorlichtingsessie plaats in Utrecht.

“De leergang voorziet in een behoefte,” aldus mede-organisator Jan Wietsma. “Het eco-systeem van het financieringslandschap verandert de komende jaren volledig, zo blijkt uit het SER-rapport. Ondernemers hebben behoefte aan iemand die hen daarbij de weg wijst. Daarnaast geven ondernemers aan dat zij ondersteuning van een goede coach op prijs stellen. Zo bleek bij de lancering van het platform NLGroeit. Voor de accountant die van nature de vertrouwenspersoon van de MKB-ondernemer is een uitgelezen kans om zijn competenties en vaardigheden op dit terrein te vergroten. Dat accountants steeds meer oog krijgen voor de mogelijkheden die ondernemerscoaching en financieringsbegeleiding biedt, blijkt ook uit de grote opkomst bij de FINK-workshops. Accountants beginnen te merken dat zij in de rol van MKB-kredietcoach een prima alternatief krijgen aangeboden voor de wegvallende omzet bij samenstellen en administratieve dienstverlening.”

Inmiddels zijn de accountants uit de eerste leergang aan de slag als MKB-kredietcoach. Evert van de Kamp, eigenaar/accountant Van de Kamp & Van Gelder Accountants en Adviseurs: “Ik zie deze opleiding als een mogelijkheid om nieuwe dienstverlening te kunnen aanbieden aan mijn klanten. In een aantal bijeenkomsten word je (onder andere) in korte tijd getraind op de communicatie met je klant. Het leuke hieraan is dat je dit in de dagelijkse praktijk direct kunt vertalen (en door kunt trainen).” Albert Pothof, lid van de directie van Voulon Accountants en Belastingadviseurs: “Ik ben zeer tevreden met deze opleiding. Het is een eyeopener inzake communicatie en coaching. Het is direct toepasbaar in de praktijk. Ook Marco Kastelijn, partner bij Planje Accountants en Meer, is enthousiast: “Wat heeft de opleiding mij tot nu toe opgeleverd? Inspiratie, kennis, vaardigheden en praktische tools, onder andere in de vorm van de E-Scan en het Kredietpaspoort, waarmee ik direct in de praktijk mee aan de slag ben gegaan.”
 
De leergang is een co-productie van MKB-kredietcoach, Full Finance en Entrepreneurscan. Het beroeps- en opleidingsprofiel is in samenspraak met partijen uit de financieringsketen samengesteld. De leergang biedt 100 PE-punten en wordt gegeven in Utrecht.

Degenen die in maart starten kunnen vanaf 1 januari 2017 als gecertificeerd MKB-kredietcoach aan de slag.

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden voor de voorlichtingsbijeenkomst door een mail te sturen naar jurroen@cluitmans.nl. Bij hem is ook een studiegids aan te vragen.

Gerelateerde artikelen