Voor 1 maart aanvragen bijzonder uitstel voor aangiften over 2014

Fiscale intermediairs die gebruikmaken van de 'Uitstelregeling belastingconsulenten' en door overmacht niet tijdig aangifte kunnen doen voor de inkomstenbelasting en vennootschapsbelasting over 2014, kunnen in bepaalde situaties bijzonder uitstel krijgen.

De Belastingdienst laat weten dat dit uitstel voor 1 maart 2016 moet worden aangevraagd. Voor aanwijsposten wordt geen bijzonder uitstel verleend.

Belastingdienst: “Bent u afhankelijk van informatie uit het buitenland en hebt u deze informatie niet ontvangen? Kunt u hierdoor niet op tijd voor uw klanten aangifte doen over 2014 en is er sprake van overmacht? Dan kunnen wij bijzonder uitstel verlenen. Het moet dan gaan om 1 van de volgende situaties:
• Uw klant is een expat;

• Uw klant is een dochtermaatschappij van een buitenlandse moedermaatschappij;

• Uw klant is gevestigd in Nederland en heeft een buitenlandse dochtermaatschappij.”

Uitstel voor maximaal 10% van bestand

Belastingconsulenten kunnen bijzonder uitstel krijgen voor maximaal 10% van de burgerservicenummers (BSN) en RSIN/fiscale nummers waarvoor de fiscus voor het belastingjaar 2014 uitstel heeft verleend volgens de ‘Uitstelregeling belastingconsulenten’.

Maximaal 2 maanden extra uitstel

Voor aangiften over 2014 verleent de Belastingdienst bijzonder uitstel tot uiterlijk 2 maanden na afloop van het eerder verleende uitstel.

Bijzonder uitstel aanvragen? Gebruik dan het formulier ‘Aanvraag Bijzonder of incidenteel uitstel Aangiften uitstelregeling belastingconsulenten’. Stuur het formulier naar:
Belastingdienst/kantoor Almelo, team CVU
Postbus 5106
7600 GM Almelo

Gerelateerde artikelen