VNO-NCW: ‘Economie moet in de renovatie’

‘De Nederlandse economie moet net als de Gouden Koets in de renovatie. De huidige economische groei van 1 à 1,5 procent moet worden verdubbeld om de uitgaven voor zorg en sociale zekerheid én voor investeringen in de economie overeind te houden.’ Dat zegt Cees Oudshoorn, directeur beleid van VNO-NCW, vandaag in De Telegraaf in reactie op de Miljoenennota.

‘Het kabinet moet vooral investeren in wetenschap en innovatie’, vindt Oudshoorn. ‘De politiek maakt geen onderscheid meer tussen investeringen en andere overheidsuitgaven.’ Hij hekelt in dat verband het opheffen van het Fonds Economische Structuurversterking in 2011. Daarnaast moet Nederland zich meer richten op export naar de opkomende landen. De export is nu vooral op Europa gericht.

Nederland moet volgens de VNO-NCW-directeur niet bang zijn voor robotisering en automatisering. Met groei en een dynamische economie zijn de gevolgen daarvan voor de werkgelegenheid op te vangen. ‘Maar in plaats van risico’s te nemen wordt geprobeerd een risicoloze samenleving te creëren met toezichthouders die zich met alle details bemoeien.’

(VNO-NCW)

Gerelateerde artikelen