V&A bestaat 10 jaar!

Afgelopen maandag 5 oktober vond digitaal het tienjarig jubileum plaats van V&A.

Tien jaar geleden, op 1 oktober, richtte Niels van Nieuw Amerongen het consultancy- en trainingsbureau V&A op. Kort daarna startte hij een samenwerking met Albert Bosch. Samen waren ze één van de eerste bedrijven die van vakinhoudelijke accountancykennis hun beroep maakten. Het bleek een gat in de markt te zijn. Beiden vertrokken vanuit een degelijke ervaringsbasis in de MKB- en groot-nationale controlepraktijk van EY.
 
Al snel verkregen ze de Cedeo status “Erkende Onderwijsinstelling”. Toen in 2012 het onderwerp Professioneel-Kritische Instelling als jaaronderwerp door de NBA werd aangewezen, vielen ze met de neus in de boter. Maar liefst 1.000 deelnemers mochten ze met V&A trainen. En nog steeds is PKI iets dat in het V&A DNA zit: bij dossierreviews, OKB’s, trainingen, compliance ondersteuning is scherpte hun handelsmerk. Maar wel met een menselijke maat. Tijdens de digitale receptie deze week (met taart voor iedereen op locatie) noemde één van hun cliënten van het eerste uur dit: “Streng maar rechtvaardig.” En: “Je kunt wel veel kennis hebben, maar je moet die ook nog overtuigend kunnen overbrengen.” 

Maar de menselijke kant van het vak vinden zij ook terug in hun belangstelling voor gedragsaspecten. Inmiddels is hun onderneming gegroeid tot negen mensen, waaronder ook hun directeur Social Skills, Ernest Ouwejan. Op gedragsgebied is er veel en veelzijdig dienstverlening te doen: variërend van trainingen communicatieve vaardigheden (waaronder feedback) tot het coachen van accountancymedewerkers met burn-outverschijnselen en het ondersteunen bij oorzakenanalyses vanuit gedragsperspectief.

AccountantWeek werkt ook al jaren graag samen met V&A. Ze leveren goede vakinhoudelijke content in hun blogs, vanuit een innerlijke motivatie om aan de ontwikkeling van het beroep bij te dragen. Daarom feliciteren we de trotse V&A eigenaren en hun medewerkers (Marc-Jan Zwaneveld, Alex Boxum, Cornelis Kramer, Bert Jan Uitslag, Ernest Ouwejan, Annewieke Sukking en Marga van Nieuw Amerongen) en kijken we uit naar een voortzetting van onze samenwerking: Chapeau!