Visma trekt vier nieuwe investeerders aan

Het Noorse softwarebedrijf Visma heeft drie nieuwe institutionele beleggers als aandeelhouders aan zich gebonden. Het gaat om Aeternum Capital, Overheidspensioenfonds Noorwegen (Folketrygdfondet) en Vind. De bestaande aandeelhouder GIC heeft opnieuw geïnvesteerd.

De nieuwe deelnemingen kwamen tot stand via een secundaire verkoop aan de institutionele beleggers. ABG Sundal Collier en Goldman Sachs International hebben opgetreden als placement agents in de transactie. Ropes & Gray, Skadden en Wiersholm hebben de transactie juridisch begeleid.

Visma is een snelgroeiend bedrijf zonder beursnotering. Het Noorse bedrijf uitgegroeid tot een van de grote Europese leveranciers van bedrijfskritische software voor kleine, middelgrote en grote ondernemingen en de publieke sector. Vooral in kringen van accountantskantoren is Visma een goede bekende.

Het bedrijf is mede gegroeid door een serie van overnames, ook in Nederland.  Zo nam het VisionplannerNmbrs en Yuki over. De aandeelhouders waarderen Visma op 16 miljard euro.

Ondanks de nieuwe deelnemingen behoudt Hg, wereldwijde investeerder in softwarebedrijven en dienstverleners, een meerderheidsbelang in Visma. Ook investeerders ICG, CPPIB, General Atlantic, TPG, Warburg Pincus en het management van Visma blijven aandeelhouder.

 

Gerelateerde artikelen