Vinger aan de pols van fintech

Investeringen in fintech schieten omhoog in eerste kwartaal 2016.
KPMG en CB publiceerden weer hun kwartaalrapportage The Pulse of Fintech over de wereldwijde investeringen in nieuwe en bestaande financiële dienstverleners, die gebruik maken van de nieuwste technologie.
In de eerste drie maanden van dit jaar werd $5,7 miljard in de sector gepompt, waarvan liefst $4,9 miljard durfkapitaal dat via 218 deals werd geïnvesteerd (dat was $1.9B in Q4 ’15.). Drie mega-investeringen waren op zich al goed voor 54% van die miljarden. 
 
Warren Mead, Global Co-Leader of Fintech bij KPMG International, zegt dat “beleggers overal ter wereld lijken te gaan voor fintech – in traditioneel sterke landen als China, de VS en het VK, maar steeds meer ook in nieuwe fintech-hubs als Singapore, Australië en Ierland.”
Noord-Amerika was goed voor 128 deals ter waarde van $1,8B miljard. China was met $2,6 miljard, waaronder twee enorme deals van meer dan een miljard dollar (JD Finance en Lu.com) goed voor de helft van de totale fintech-investeringen.
Europa speelt hier een bescheiden rol, met 47 deals in het eerste kwartaal van dit jaar (Q4 ’15: 37) ter waarde van $300 miljoen… even weinig als in Q4 vorig jaar. De helft van die 300 miljoen ging naar twee fintech-bedrijven in Groot Brittannië, WorldRemit en LendInvest.
 
Wilt u weten:
  • Waarom investeerders zo enthousiast zijn over fintech?
  • Waarom Europa zo achterloopt?
  • Hoe de verzekeraars omgaan met fintech en
  • Hoe de definitie van wat ‘fintech’ inhoudt verandert en zich verbreedt in andere regio’s? 
Lees dan het hele rapport via kpmg.com.
Gerelateerde artikelen