Vernieuwde gebruikersomgeving Unit4 Personeel & Salaris voor efficiëntere werkprocessen

Unit4 tilt zijn Personeel & Salaris software naar een hoger niveau met de introductie van een compleet vernieuwde gebruikersomgeving en nieuwe functionaliteiten.

Deze nieuwe versie, release 18.2, wordt deze maand uitgerold. Voor klanten die gebruik maken van de Clouddienst gebeurt dit automatisch. Klanten die de software nog lokaal draaien, kunnen de software binnenkort downloaden.  

De vernieuwde schermen van Unit4 Personeel & Salaris Online hebben een heldere en duidelijke indeling. De gebruiker kan hierdoor snel en intuïtief navigeren naar die onderdelen die voor hem belangrijk zijn. De dynamische schermopbouw zorgt ervoor dat de applicatie ook goed werkt op tablets en smartphones. Door deze nieuwe, intuïtieve omgeving zijn gebruikers veel minder tijd kwijt aan administratieve taken en houden zo veel meer tijd over voor hun eigenlijke werk.

Verder is er veel aandacht besteed aan de AVG-regelgeving. Zo biedt Unit4 Personeel & Salaris Online een veilig portaal voor communicatie tussen salarisverwerkers en hun klanten en voor organisaties met hun medewerkers. Want zomaar een loonstrookje per e-mail versturen mag binnenkort niet meer.

Nieuwe features
Naast de nieuwe gebruikersomgeving bevat de 18.2 release een aantal belangrijke nieuwe features zoals rapportage & analyse en automatische salarisverwering. Rapportage & analyse geeft gebruikers een laagdrempelige manier om zelf analyses te draaien, relevante data te selecteren en deze op een eenvoudige manier te visualiseren. Dit helpt organisaties beter grip te houden op zaken als salarisontwikkeling, ziekteverzuim en personeelsopbouw.

Automatische salarisverwerking maakt het werk van veel accountancy- en administratiekantoren een stuk eenvoudiger. Processen die voorheen handmatig gebeurden, zoals het elkaar attenderen op deadlines of voltooide taken, zijn nu geautomatiseerd. Dit scheelt deze kantoren veel tijd die zij weer kunnen gebruiken voor het verlenen van andere hoogwaardige diensten.

“Wij zijn erg trots op deze nieuwe release, want het is weer een grote stap voorwaarts. Wij zien het als onze taak om mensen te helpen om hun werk makkelijker, beter en efficiënter te kunnen doen. Daarbij geloven we in de kracht van eenvoud. Geen functionaliteiten die in de praktijk amper gebruikt worden, maar gewoon software die doet wat het moet doen. Niets meer, niets minder. Wij noemen dat no-nonsense software”, vertelt Bart Hoogenraad, Manager Strategie & Innovatie bij Unit4 Office of HR en Unit4 Cloud Services.