Verlaagd btw-tarief voor (seks)lustopwekkende producten

De producten, Libidoforte, Spanish fly en Rush herbal poppers, zijn, omdat zij voor oraal gebruik dienen en ook bestanddelen bevatten die eigen zijn aan voor menselijk gebruik bestemde voedingsmiddelen, aan te merken als eet- en drinkwaren die plegen te worden te worden aangewend voor menselijke consumptie.

Het gegeven dat de producten worden aangeprezen en ook worden gebruikt als een (seks)lustopwekkend middel, staat niet aan de toepassing van het verlaagde tarief van post a 1 van Tabel I in de weg. Dat heeft Gerechtshof Den Haag geoordeeld.

Een seksshop verkoopt artikelen, waaronder producten die worden aangeduid als Libidoforte, Spanish fly en Rush herbal poppers. In hoger beroep is in geschil of het verlaagde omzetbelastingtarief van toepassing is op deze producten.

De exploitant van de seksshop stelt dat de producten voedingssupplementen zijn en daarom op grond van post a.1 onder c van tabel I behorende bij de Wet OB 1968 onder het verlaagde tarief vallen. Anders dan Rechtbank Den Haag geeft Hof Den Haag belanghebbende gelijk.

 

(Bron: Fiscanet)

Gerelateerde artikelen