‘Verhuurders vakantiewoningen laten duizenden euro’s heffingskorting liggen’

Verhuurders van vakantiewoningen laten tot duizenden euro’s heffingskorting liggen doordat alleen rekening gehouden wordt met de hoofdmeter voor energie. De heffing van ruim €300 per jaar geldt echter voor elke zelfstandige locatie met verblijfsfunctie. Dat signaleert Gerrit de Boer, MKB-adviseur bij advies en accountantsorganisatie Accon avm.

Voor elke locatie met een verblijfsfunctie, zoals een woonhuis of kantoor, kan onder voorwaarden de jaarlijkse heffingskorting worden aangevraagd. De Boer: “Met name recreatiebedrijven en verhuurders van verblijfsruimten in bijvoorbeeld een verbouwde boerderij of landhuizen, kunnen van de regeling profiteren. Veel mensen weten niet dat ze de heffingskorting over elke meter apart kunnen aanvragen. Daardoor betaal je dus meer dan nodig.”

Verhuurders die korting hebben misgelopen kunnen dit in sommige gevallen zelfs met terugwerkende kracht terugvragen. Het is dan ook zaak om dit jaarlijks zo snel mogelijk na het ontvangen van de jaarafrekening te doen. De Boer: “Heffingskortingen voor meerdere verblijfslocaties kun je aanvragen door het formulier ‘verzoek teruggaaf energiebelasting’ in te dienen bij de Belastingdienst.”

Gerelateerde artikelen