Vereniging Novak: leden, stem tegen

De vereniging Novak heeft haar leden via een brief dringend verzocht om maandag 19 december naar de extra ledenvergadering van de Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA) te komen om tegen de NBA-plannen voor een nieuwe bestuursstructuur te stemmen.

Binnen de nieuwe bestuursstructuur zal volgens de vereniging Novak geen oog meer bestaan voor de belangen van mkb-accountants, die ten minste een derde uitmaken van de hele beroepsgroep. Verder hekelt de vereniging Novak de volgorde, waarbij de voorgestelde structuur er ligt zonder dat de NBA een visie op het beroep heeft geformuleerd. ‘Structure follows strategy’ is het devies van de vereniging Novak.

De vereniging Novak stelt zelf een beroepsorganisatie voor met vier ledengroepen die binnen het algemeen bestuur zijn vertegenwoordigd. Elke ledengroep zou daarbij een eigen mandaat, eigen budget en eigen beleidsruimte moeten kennen. Voorzitter van de vereniging Marco Moling licht toe: “Dit is een gezond en democratisch alternatief waarbij ook de stem zal worden gehoord van de ledengroep mkb-accountants. Deze grote groep professionals speelt zowel maatschappelijk als economisch een grote rol en verdient zeker binnen onze eigen beroepsorganisatie meer aandacht en waardering.”

Accountants kunnen zich hier aanmelden voor de extra ledenvergadering van de NBA. Het is ook mogelijk om een collega-accountant te machtigen voor het uitbrengen van een stem. Novak is ervan overtuigd dat mkb-accountants en masse zullen gaan stemmen, zodra zij de ernst van de zaak inzien.

Gerelateerde artikelen