Vennootschapsbelasting gaat omlaag

De vennootschapsbelasting voor bedrijven gaat omlaag. De vier partijen die praten over een nieuw kabinet willen hiervoor naar verwachting 3 miljard euro voor uittrekken. Bronnen bevestigen berichtgeving van RTL Nieuws hierover.

Het belastingtarief over de eerste 200.000 euro winst gaat van 20 naar 16 procent, aldus het plan van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie. Het tarief voor de winst boven dit bedrag gaat van 25 procent omlaag naar 21 procent.

GroenLinks, SP en PvdA hebben al laten weten tegen het plan te zijn. De verlaging van de vennootschapsbelasting (ook wel winstbelasting genoemd) is een belangrijke wens van de werkgeversorganisaties.

Demissionair minister van Financiën, Jeroen Dijsselbloem (PvdA), zei vorig jaar dat de winstbelasting voor bedrijven in “kleinere stappen" omlaag kan gaan. Dat kan echter alleen als aftrekmogelijkheden of belastingconstructies worden versoberd of verdwijnen door internationale afspraken, voegde hij er toen aan toe. Hij reageerde toen op Brits plan voor een verlaging van de vennootschapsbelasting.

 

(ANP)

Gerelateerde artikelen