Veel belangstelling voor failliete Nijhof Groep

De belangstelling voor het failliete accountantskantoor Nijhof Groep is groot. Het Deventerse kantoor wordt waarschijnlijk overgenomen door een ander regionaal bureau.
Nadat Nijhof Groep begin deze week ter ziele ging, hebben zich een hoop gegadigden voor een overname gemeld bij de curator Jeroen Stekelenburg, meldt www.accountant.nl. Volgens Stekelenburg gaat het in negen van de tien gevallen om andere accountantskantoren. Een enkeling is een tussenpersoon. Hier zit echter ook vaak een accountantskantoor achter.  
 
Doorstart
 
Curator Stekelenburg heeft een goed gevoel over de doorstart van het failliete accountantkantoor en noemt de belangstelling ‘ferm en serieus’. De reden hiervoor is volgens Stekelenburg dat Nijhof Groep een goed bedrijf is met een mooie klantenportefeuille. Het accountantsbureau had veel klanten in de regio en volgens Stekelenburg zoeken belangstellende accountantskantoren hiermee een goede doorstart naar wat extra omzet.
 
Geen complicaties
 
Stekelenburg voorziet geen complicaties dankzij de goede naam van Nijhof Groep in de regio. Het faillissement was niet te wijten aan fraude, maar aan door de crisis weggevallen klanten. Daarbij was het bedrijfspand te groot en te duur voor het aantal werknemers van het kantoor. Volgens Stekelenburg is een bedrijf dat lijdt aan hoge lasten, maar verder een goede klantenportefeuille heeft altijd goed te verkopen. Omdat de accountancymarkt op dit moment nog in roerige tijden verkeert, is Stekelenburg nog niet helemaal zeker van een goede afloop voor de Nijhof Groep.

Gerelateerde artikelen