VEB vraagt Fagron om opheldering

De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) heeft de leverancier van apothekersingrediënten Fagron om opheldering gevraagd over recente tegenslagen bij het bedrijf en het plotselinge vertrek van topman Ger van Jeveren.

De organisatie wijst er daarbij op dat ’tot de zomer’ bij Fagron sprake was van een doorlopende goed-nieuws-show, maar dat daar sinds de publicatie van de halfjaarcijfers ‘drastisch verandering’ in kwam. Dat kwam onder meer door strengere regels voor medicijnvergoedingen, een Amerikaans justitieel onderzoek en tegenvallers in het voor Fagron belangrijke Brazilië.

Fagron zette zichzelf in de verkoop maar geeft sinds een week ‘niet langer prioriteit’ aan een overnameproces. En topman Van Jeveren trad af. De VEB wil onder meer precies weten waarom Van Jeveren vertrok, of hij een vertrekvergoeding krijgt en duidelijkheid of opvolger Hans Stols voor een interim-periode of voor onbepaalde tijd is benoemd.

Ook wil de VEB opheldering over de recente tegenslagen in bedrijfsvoering. ‘Had Fagron die niet kunnen voorzien en is het bedrijf niet te optimistisch geweest?’, vraagt de belangenvereniging zich af.

Gerelateerde artikelen