VEB: nog veel vragen rond Value8 onbeantwoord

De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) blijft vraagtekens zetten rond Value8. Zo vindt de VEB het vreemd dat bij een aandeelhoudersvergadering voor de benoeming van twee nieuwe commissarissen, een financieel directeur en een nieuwe accountant, geen van allen aanwezig was tijdens de bijeenkomst.

De VEB stelt in een artikel op de eigen website dat de raad van commissarissen van Value8 ”geen toonbeeld van openheid en professionaliteit'' is omdat van de oorspronkelijke raad alleen president-commissaris Jaap van Duijn bij de vergadering van vorige week aanwezig was.

De beleggersvereniging is van mening dat met de afwezigheid van al die benoemingen veel vragen van beleggers onbeantwoord blijven, bijvoorbeeld over de papieren herwaarderingen van diverse Value8-deelnemingen en de “boterzachte basis'' voor de winst die Value8 rapporteert.

Over de afwezigheid van de accountant op de aandeelhoudersvergadering zegt de VEB: “Het bal der afwezigen werd gecompleteerd door accountant Onno Opzitter van Mazars die de taken overneemt van kantoorgenoot Joeri Galas. Value8 was wettelijk verplicht een nieuwe accountant aan te stellen en nodigde daartoe vier kantoren uit om een aanbieding te doen. Na weging op 35 criteria kwam Mazars opnieuw als aangewezen partij uit de bus. Ook voor een gedachtewisseling met de nieuwe accountant moeten aandeelhouders wachten tot de aandeelhoudersvergadering in het voorjaar. Het is dus afwachten of de boekhoudmethoden van Value8 ook in lijn zijn met de andere accountant van hetzelfde kantoor.”

 

(VEB/ANP)

Gerelateerde artikelen