VAR verdwijnt: nieuwe overeenkomsten door Belastingdienst gepubliceerd

In verband met het verdwijnen van de VAR in 2016 heeft de Belastingdienst nieuwe algemene modelovereenkomsten, voorbeeldovereenkomsten voor branches en beroepsgroepen en individuele overeenkomsten gepubliceerd.

Nieuw zijn de markeringen die de Belastingdienst in de algemene modelovereenkomsten en de voorbeeldovereenkomsten voor branches en beroepsgroepen aangebracht heeft. De fiscus heeft de artikelen gemarkeerd met de voorwaarden die van belang zijn bij het bepalen of er sprake is van een dienstbetrekking. ‘U moet volgens deze voorwaarden werken als u de overeenkomst gaat gebruiken en u mag ze daarom niet veranderen. De andere artikelen kunt u wel aanvullen en aanpassen voor uw eigen situatie, als dat niet in strijd is met de gemarkeerde artikelen. Daardoor zijn deze overeenkomsten in meer situaties en voor meer partijen bruikbaar,’ aldus de Belastingdienst.

Vrijdag publiceert de Belastingdienst ook een overzicht van bepalingen die leiden tot het oordeel wel of geen dienstbetrekking. Dit overzicht kan gebruikt worden bij het opstellen van een overeenkomst.

• Algemene modelovereenkomsten, voorbeeldovereenkomsten en individuele overeenkomsten

 

 

Update Loonheffing en Werkkostenregeling in één dag
Bent u op zoek naar tips en actualiteiten op het gebied van loonheffingen en werkkostenregeling? Volg dan de eendaagse cursus Actualiteiten Loonheffing & Werkkostenregeling. Ontvang talloze tips en voorkom direct onnodige risico’s en torenhoge naheffingen. Meld u nu aan.

 

     

Gerelateerde artikelen