UWV en fiscus vragen om snelle aangifte loonheffingen door werkgevers

UWV en de Belastingdienst verzoeken alle werkgevers om zo snel mogelijk de aangifte loonheffingen in te dienen. Liefst gelijk met, of kort na, het versturen van het loonstrookje naar de werknemer.

Voor ruim 2 miljoen werknemers geven werkgevers de loongegevens al vóór het einde van het aangiftetijdvak correct door aan de Belastingdienst. Daar hebben ook WW-gerechtigden voordeel van.

Officieel moeten werkgevers binnen 31 dagen na afloop van het aangiftetijdvak aangifte loonheffingen doen, maar UWV en de Belastingdienst hopen dat nog veel meer werkgevers hun maandelijkse aangifte loonheffingen sneller doen. Liefst gelijk met, of kort na, het verzenden van de loonstrook.

De loongegevens komen terecht in de zogenoemde polisadministratie. Veel (overheids)organisaties, zoals gemeenten en de SVB, gebruiken deze gegevens. UWV bijvoorbeeld, baseert er onder meer de hoogte van de uitkering van WW-gerechtigden op.

Sinds de Wet werk en zekerheid van kracht is, verrekent UWV de inkomsten van de klant gelijktijdig met hun uitkeringen. Hoe eerder de gegevens bekend zijn, des te kleiner is de kans op verrekening achteraf voor de WW-gerechtigde.

Daarom verzoeken UWV en de Belastingdienst alle werkgevers om zo snel mogelijk de aangifte loonheffingen in te dienen. Liefst  gelijk met, of kort na, het versturen van het loonstrookje naar de werknemer.

Gerelateerde artikelen