UWV: Drie veelgebruikte financiële regelingen werkgevers

Voor werkgevers die iemand met een ziekte of handicap of WW-uitkering in dienst nemen zijn er verschillende regelingen waarmee ze financieel voordeel hebben. UWV licht er drie uit waar veel gebruik van wordt gemaakt.

No-riskpolis

De no-riskpolis houdt in dat de werkgever voor een werknemer met een ziekte of handicap een Ziektewet-uitkering van UWV kan krijgen als hij ziek wordt. Deze Ziektewet-uitkering is 70% tot 100% van het dagloon van de werknemer, afhankelijk van de situatie. Door de no-riskpolis loopt de werkgever dus weinig risico als die een werknemer met een ziekte of handicap in dienst neemt.

Proefplaatsing

De proefplaatsing houdt in dat een werknemer met een WAO-, WIA-, WAZ-, Wajong-, Ziektewet- of WW-uitkering 2 maanden bij de werkgever op proef werkt met behoud van zijn uitkering. De werkgever hoeft in die periode dan geen loon te betalen. Na de proefplaatsing moet de werkgever de werknemer een dienstverband aanbieden van minimaal 6 maanden.

Mobiliteitsbonus

De mobiliteitsbonus is een korting op (of een vrijstelling van) werknemersverzekeringen voor werknemers met een ziekte of handicap. Hiervoor heeft de werkgever geen doelgroepverklaring nodig. De werkgever past de premiekorting zelf toe bij de aangifte loonheffingen.

Meer informatie

Kijk op uwv.nl voor meer regelingen voor werkgevers die een werknemer met een ziekte of handicap in dienst nemen.

Gerelateerde artikelen