Unit4 komt met Statement of Direction Accountancy

Unit4 heeft vandaag een Statement of Direction Accountancy gepubliceerd. Hierin wordt omschreven waar Unit4 op de korte en middellange termijn naartoe werkt met accountancysoftware.

Smart en self-driving zijn de belangrijkste begrippen in de ambitie van Unit4 voor de komende tijd. “Want hoe slimmer en meer zelfsturend software is, hoe meer tijd de accountant kan besteden aan zijn adviseursrol richting zijn klant. Unit4 is in ieder geval vastbesloten om een investering te doen in toekomstbestendige softwareoplossingen voor de accountancy markt,” aldus de softwareleverancier.

Joris van Leeuwen, General Manager Unit4, zet de toekomstvisie van het bedrijf uiteen: “De accountancy wordt voortdurend geconfronteerd met prijsdruk op traditionele dienstverlening. Dat vraagt om continue efficiencyslagen. Tegelijk neemt verdere standaardisatie toe en is er sprake van groeiende druk vanuit de wet- en regelgeving. Om aantrekkelijk te blijven voor klanten zijn nieuwe dienstverleningsconcepten en businessmodellen noodzakelijk, terwijl betrouwbaarheid en veiligheid daar in geen geval onder mogen leiden. Verregaande digitalisering is een randvoorwaarde om succesvol op deze factoren in te spelen. En uiteindelijk kan niemand daarbij om de voordelen van cloud-oplossingen heen. Daarom streeft Unit4 naar oplossingen die onze accountancyklanten in staat stellen duurzame groei te realiseren met vernieuwende dienstverlening.”

De volgende factoren spelen volgens Unit4 daarbij een steeds grotere rol:

  • Digitalisering, robotisering en connectiviteit;
  • Betere inzichten voor pro-actiever handelen;
  • Oplossingen die nieuwe manieren van dienstverlening mogelijk maken;
  • Technologie om fysieke en digitale samenwerking slim te organiseren.

Download hier de Statement of Direction voor Accountancy.