Unit4 breidt financieel managementsysteem uit

Unit4 lanceert een nieuwe versie van Unit4 Financials, een internationaal financieel systeem dat organisaties één realtime overzicht biedt. De nieuwe versie geeft klanten de mogelijkheid om realtime en onbeperkt apart analyseerbare data op te slaan, ongeacht welke bedrijfsapplicatie deze heeft gegenereerd. Zij kunnen zo gedetailleerdere analyses uitvoeren dan hun concurrenten. Dit verbetert niet alleen de resultaten, ook waarborgt het de compliance binnen wettelijke- en managementverslagen.

“In combinatie met Unit4 Performance Management levert Unit4 Financials een ongeëvenaard niveau van financial en business intelligence. Financiële teams kunnen ter ondersteuning van de besluitvorming aldoor rapportages en analyses maken die altijd accuraat en actueel zijn,” aldus Unit4.

Bedrijfstransformatie

“De CFO en zijn team spelen een kritieke rol in het sturen van de bedrijfstransformatie die ervoor moet zorgen dat de organisatie alle kansen van de digitale revolutie benut”, aldus Alexandros Stratis, Enterprise Applications Analyst European Software bij internationaal marktonderzoeksbureau IDC. “Aangezien financiële teams zich op het kruispunt van finance, strategy en operations bevinden, hebben deze teams de juiste overzichten en gegevens van elk deel van de organisatie nodig. Ze zijn niet langer primair gefocust op kostenbeheersing, maar fungeren als de architecten van de bedrijfsgroei. Financiële managementsystemen spelen daarbij een integrale rol, maar kunnen nog meer waarde toevoegen voor de CFO en zijn team als alle data van alle operationele systemen kan worden bewaard en geanalyseerd.” 

“Het vermogen om ongelimiteerde data van elk operationeel systeem binnen een organisatie realtime te bewaren, is een belangrijke vernieuwing voor veel organisaties”, aldus Jeremy Roche, Chief Product Officer bij Unit4. “In essentie maakt deze uitbreiding het mogelijk om onbeperkte analyses te maken over de hele organisatie, zodat finance teams beter dan ooit uitgerust zijn om hun organisatie service te verlenen en de winst te optimaliseren.”

Gebundeld grootboek

Unit4: “Unit4 Financials biedt financiële transparantie en controle over mensen, processen en IT-systemen in een organisatie. Het is een uniforme oplossing met een intuïtieve gebruikerservaring, mondiale inzichtelijkheid en het vermogen met financiële complexiteit om te gaan, ook voor internationale activiteiten met complexe lokale regelgeving. Ook integreert Unit4 Financials naadloos in andere bedrijfssystemen, wat resulteert in verbeterde efficiëntie en nauwkeurigheid. Daarmee is dit systeem een gebundeld grootboek met een multidimensionale structuur. Unit4 biedt daarnaast oneindige manieren om informatie te rangschikken, te meten en te analyseren en gegevens te ordenen. Binnen Unit4 Financials kan elke gebruiker een gepersonaliseerde portal en eigen dashboard en systeemindeling configureren, zodat interface en processen van het systeem precies aansluiten bij de persoonlijke gebruiksvoorkeur.”