Twinfield ontvangt opnieuw certificaat Zeker-Online

Twinfield, de cloud boekhouddienst van Wolters Kluwer Tax & Accounting Nederland, heeft onlangs voor de tweede keer het keurmerk Zeker-Online (keurmerk voor online administratieve diensten) ontvangen.

Het door Wolters Kluwer opgestelde ISAE-3402 rapport over de boekhouddienst werd door BDO Audit & Assurance gecontroleerd.

“De boekhouddienst van Twinfield hoorde in 2014 bij de eerste drie gecertificeerde toepassingen die het keurmerk Zeker-Online mochten gaan voeren”, aldus Frank van der Woude, managing director Wolters Kluwer Tax & Accounting Nederland. “Het continueren van dit keurmerk is belangrijk voor Twinfield. Het certificaat dat we ontvingen verklaart dat onze software voldoet aan de strenge eisen die gesteld worden in het normenkader voor Zeker-Online.”

De onafhankelijke beoordeling van software is een belangrijk signaal naar de markt, die nadrukkelijk vraagt om gecertificeerde online software. Gebruikers eisen zekerheid over de kwaliteit van de software, maar ook over de manier waarop die tot stand komt. “In het kader van het keurmerk Zeker-Online wordt een ISAE-3402 rapportage opgesteld, waarin onder meer diepgaand gekeken wordt naar onze procedures bij het maken van de software, continuïteit en privacy, de beveiliging van de software, ons pand en ons personeelsproces”, zegt Van der Woude.

De ISAE-3402 rapportage is een zogenoemde ‘Type 2 verklaring’. Dit is een belangrijke toevoeging: het toont aan dat een leverancier ook gedurende een langere periode de juiste werking heeft aangetoond. “Veiligheid is belangrijk voor al onze applicaties, en zeker voor de Twinfield boekhouddienst. Voortdurend meten wij de beschikbaarheid, snelheid en veiligheid van onze applicaties” stelt Maurice Tijhuis, Head of Cloud Hosting & Security bij Wolters Kluwer Tax & Accounting Europe. “Naast de ISAE-3402 certificering conform het normenkader van Zeker-Online laten we ook voortdurend door auditors van BDO de juiste werking van de Twinfield-applicatie vaststellen, zodat we onze klanten bijvoorbeeld kunnen aantonen dat onze rapportages correct zijn en we de btw op de juiste wijze berekenen. Elke release van de Twinfield-applicatie moet deze ingrijpende testen glansrijk doorstaan. We investeren nadrukkelijk in veiligheid en kwaliteit. Daarom zijn we opnieuw trots op het verlengen van het Zeker-Online keurmerk voor Twinfield.”