Tweede kwartaal in zicht

De tijd waarin wij de meeste aanleveringen verwachten! We laten u in deze Update graag zien waar wij binnen SBR Banken mee bezig zijn.

Zo staan we momenteel aan de vooravond van de implementatie van de BT11, een taxonomie die onder andere technisch beter aansluit bij de NT en waar we een aantal validaties minder hebben dan in de vorige versie. We merken dat er steeds meer interesse ontstaat en we worden benaderd door nieuwe partijen die willen aansluiten bij het Financiële Rapportages Coöperatief (FRC). In deze Update leest u meer over de pilot die in april van start gaat met RegioBank.

Dat de interesse in SBR Banken groeit, blijkt ook uit de toenemende communicatie van de betrokken banken met hun klanten. Met mailings, roadshows en filmpjes ontstaat het gesprek over nut en noodzaak van aansluiten en aanleveren van gegevens via SBR. De consequenties van niet-aansluiten worden ook evidenter omdat de banken inmiddels gaan tariferen.

Constructieve bijeenkomsten

Kritische feedback vanuit het veld is er ook voldoende. Wij stimuleren dat, onder meer via de Expertgroep Vastgoedtaxonomie en de Expertgroep Bankentaxonomie die we onlangs hebben gehouden. Het waren constructieve bijeenkomsten waarin goede vragen werden gesteld en kritische kanttekeningen werden geplaatst waarmee wij aan de slag gaan.

En dan nog dit….

  • Hoe u als intermediair de aansluiting in twee uur realiseert, leest u in het document met Tips voor Aansluiting.
  • Wilt u weten hoe de Relatiedag is verlopen? Kijk dan hier voor een aantal videofragmenten van de sprekers (Arnoud Boot, Alexander Leppink en Paul Staal).
  • Graag nodig ik u ook uit om de Predicatenuitreiking tijdens de Accountancy Expo op 20 juni bij te wonen.
  • Tot slot verwijs ik u graag naar het logo waarmee u kunt aangeven 'SBR Banken Connected' te zijn.

Heeft u na het lezen van de informatie uit deze Update vragen of opmerkingen? Laat het ons weten.

In onze volgende Update leest u meer over de implementatie van de Vastgoed- en de Bankentaxonomie waaraan momenteel hard wordt gewerkt. Voor nu wens ik u een mooi voorjaar!

[Door: Natasja Asselman, programmadirecteur SBR Banken]