Tweede Kamer neemt drie moties aan over Wet DBA

De Tweede Kamer heeft op dinsdag drie moties aangenomen die waren ingediend tijdens het debat over de uitwerking van de Wet DBA op 8 december 2016.

In totaal waren er twaalf moties ingediend. Het overgrote deel werd verworpen, maar de moties die werden aangenomen zijn:

Gewijzigde motie van Omtzigt en Van Weyenberg over handhaving in de richting van opdrachtgevers die evident kwaadwillig handelen

Hierin wordt de regering verzocht per direct te handhaven richting opdrachtgevers die evident kwaadwillig handelen en voor 1 februari de eerste resultaten van de handhaving aan de Kamer te rapporteren.

Gewijzigde motie van Mei Li Vos over de aanbevelingen van de commissie-Boot betrekken bij een nieuw beoordelingskader

In deze motie wordt de regering verzocht de aanbevelingen van de commissie Boot te betrekken  bij een nieuw beoordelingskader en de criteria van de commissie Boot om te bepalen of sprake is van ondernemerschap of werknemerschap te gebruiken bij de handhaving. 

Motie van Bashir over duidelijke criteria en zekerheid vooraf voor ondernemers

Hierin wordt de regering verzocht zo snel mogelijk duidelijke criteria op te stellen en, indien volgens deze criteria wordt gewerkt, ondernemers zekerheid vooraf te geven.

Gerelateerde artikelen