Twee nieuwe partners EY Financial Accounting Advisory Services

Petra Brand en Stefan Peij versterken als nieuwe partners het team van Financial Accounting Advisory Services van EY. Terwijl Brand zich richt op Financial Accounting zal Peij zich focussen op Governance Services.

De komst van de twee partners sluit aan bij de strategie van EY die zich de komende jaren steeds nadrukkelijker wil profileren als expert op het gebied van financial accounting, accounting processes, corporate governance en board processen, corporate treasury en data analytics. Hiermee wordt voldaan aan de groeiende vraag van organisaties om binnen alle wet- en regelgeving effectief te kunnen blijven opereren.

Petra Brand

Petra Brand is twintig jaar werkzaam geweest in zowel de nationale praktijk als de internationale Corporate Audit-praktijk en is de laatste jaren werkzaam geweest als management consultant gericht op IFRS/accountancy-adviesdiensten en als CFO.

Brand is als docent externe verslaggeving verbonden aan de postdoctorale opleiding tot Register Accountant van de Vrije Universiteit en ‘International Executive Master of Auditing’ (IEMA). Binnen EY richt Petra zich op het verder uitbouwen van het cluster Financial Accounting Excellence.

Stefan Peij

Stefan Peij is bedrijfskundige, (RUG) en gedragswetenschapper (promotie, UvA). Hij werkt sinds vijftien jaar als boardroom adviseur en is (co-)auteur van vele artikelen en enkele boeken, zoals het Handboek Corporate Governance. Tien jaar geleden zette hij de Governance University op. Binnen EY houdt Stefan zich bezig met het versterken van de Goverance Services-praktijk.

Governance Services richt zich met haar dienstverlening op de volle breedte van corporate governance: van het begeleiden van zelfevaluaties door Raden van Commisarissen/Raden van Toezicht tot en met governance scans, cultuurmetingen en integriteitmetingen. Maar ook on boardingsprogramma’s, kennissessies en executive coaching behoren tot de dienstverlening.

Met het aantrekken van de beide experts verwacht EY in de toekomst nog beter te kunnen aansluiten bij vragen uit de markt, op het terrein van zowel Financial Accounting als Corporate Governance.

Gerelateerde artikelen