‘Tijd nog niet rijp om IB-aangiftebrief alleen digitaal te versturen’

De Belastingdienst acht de tijd nog niet rijp om de aangiftebrief inkomstenbelasting enkel digitaal te versturen. Daarom wordt de uitnodiging om aangifte inkomstenbelasting te doen een extra jaar digitaal én op papier verstuurd.

De Belastingdienst maakt de overgang van papier naar digitaal stap voor stap. Het tijdspad waarin de overgang zal plaatsvinden staat niet vast, maar duurt zeker 5 tot 7 jaar. Bij de invoering van digitale communicatie is gezegd dat de Belastingdienst goed in de gaten blijft houden wat doelgroepen die niet digitaal communiceren precies aan hulp en ondersteuning nodig hebben.

Belastingdienst: “Afgelopen periode hebben we verkend of de uitnodiging om aangifte te doen alleen digitaal verstuurd kan worden naar de Berichtenbox van MijnOverheid. De Belastingdienst meent dat de tijd nog niet rijp is om deze aangiftebrief inkomstenbelasting enkel digitaal te versturen. Enige voorzieningen die het raadplegen van de aangiftebrief in de Berichtenbox voor burgers en hun helpers gemakkelijk maken, zoals een Berichtenbox-app of machtigingsmogelijkheid voor organisaties, zijn nog niet zo ver ontwikkeld als eerder werd verwacht. Daardoor kunnen overheidsorganisaties zoals de Belastingdienst deze nog niet aanbieden.”

Gerelateerde artikelen