‘Oud-NBA-directeur wilde extra opslag’

De Telegraaf schrijft over oud-NBA-directeur Harm Mannak. Volgens de krant wilde hij via een privévennootschap extra opslag ontvangen.

Afgelopen maand kreeg directeur Harm Mannak van accountantsorganisatie NBA zijn ontslag. De Telegraaf meldt dat hij bovenop zijn beloning een extra opslag wilde ontvangen via zijn privévennootschap. Op die manier zou hij (op papier) onder de balkenendenorm blijven.

Beloningstruc

Deze beloningstruc, die hem uiteindelijk mede de das om deed, zou Mannak ontvangen door een NBA-medewerker via zijn management-bv in te huren, in plaats van deze persoon rechtstreeks in dienst te laten treden bij de accountantsorganisatie.

Mannaks privévennootschap kon dan voor het inhuren van de medewerker een opslag in rekening brengen bij de NBA. En voor het geval deze schimmige constructie door een accountantscontrole onder vuur kwam te liggen en Mannak gedwongen werd zijn opslag terug te betalen, zou de beloningsafspraak in een geheime ‘side letter’ worden vastgelegd.

Onderzoeksrapport

Dit blijkt uit een vertrouwelijke, interne samenvatting van het onderzoeksrapport dat advocatenkantoor Norton Rose Fulbright (NRF) opstelde voor het NBA-bestuur, en dat in handen is van De Telegraaf.

Bron: ANP