Team Eiffel neemt WOZ-advieskantoor Thorbecke over

Team Eiffel breidt dienstenaanbod in het publieke domein uit via overname.

Het Arnhemse consultancybureau Team Eiffel neemt het Zwolse advieskantoor Thorbecke over. Daarmee versterkt Team Eiffel zich met ruim 140 adviseurs en specialisten in onder andere gegevensbeheer, vastgoedtaxaties, informatiemanagement en planschade.
 
Team Eiffel behoort tot de grootste project-, consultancy-, en interim-organisaties van Nederland met rond de 3.000 professionals die voor het kantoor werken. De afgelopen jaren heeft Team Eiffel ook diverse strategische overnames gedaan in het domein van projectmanagement, waarmee het is uitgegroeid tot specialist in het begeleiden van grootschalige en complexe infrastructuurprojecten in Nederland. Zo werden projectbureaus als Palladio en Balance en Task overgenomen.

Eiffel speelt met de overname van Thorbecke onder meer in op kansen op het gebied van WOZ-waarderingen, omdat het aantal bezwaren tegen de waardebepaling van woningen al jaren toeneemt. Eiffel wil gemeenten gaan ondersteunen bij de bezwaarprocessen.

Michel te Riele is als directeur Lokale Overheid bij Team Eiffel de nieuwe eindverantwoordelijke voor Thorbecke. Hij ziet in het Zwolse adviesbureau een absolute versterking: “De diensten van Thorbecke zijn herkenbaar en belangrijk voor de maatschappij. Op onder andere de thema’s WOZ-taxaties en -bezwaren, vastgoedtaxaties, planschade, belastingen, ruimtelijke ordening, informatiemanagement en de Omgevingswet werken zij aan duurzame oplossingen. Juist in deze tijd zijn dat hele relevante topics. Hun dienstenaanbod past perfect bij onze missie in het publieke domein: (lokale) overheden, instellingen en organisaties begeleiden bij de inrichting van het Nederland van de toekomst.”