Tandheelkundige praktijk start test met Bitcoin

Dental Correct, specialist op het gebied van onzichtbare beugels maakt vandaag bekend dat ze een test start met de acceptatie van de digitale munt Bitcoin.
Klanten van tandheelkundig praktijk Dental Correct kunnen vanaf vandaag betalingen doen in de drie belangrijkste cryptocurrencies: Bitcoin, Litecoin en Ethereum. Dental Correct laat verder ook de deur voor andere cryptovaluta open. Binnen de tandheelkundige wereld is Dental Correct de eerste praktijk van Nederland die Bitcoin als betaalmiddel gaat accepteren.
 
Dental Correct geeft aan altijd bezig te zijn met het onderzoeken van nieuwe technologieën. Buiten onderzoek naar technologie op het gebied van tandheelkunde en onzichbare beugels wil het ook verder kijken. Daarom is Dental Correct ook bereid te experimenteren met nieuwe betaalmethoden. Cryptovaluta zijn de manier waarop wij betalingen doen aan het revolutionaliseren.
 
Cryptovaluta zijn een nieuwe vorm van digitaal geld en kunnen worden ingezet voor betalingen zoals dat normal met bijvoorbeeld euros of dollars gebeurd. Cryptovaluta zijn revolutionair omdat er geen tussenkomst van een centrale organisatie nodig is om het betalingsverkeer te laten functioneren. De eerste cryptovaluta Bitcoin werd in 2009 voor het eerst geïntroduceerd door uitvinder Satoshi Nakamoto. De prijs van Bitcoin loopt op het moment naar 7000 dollar.
 
(ANP)