Succesvol webinar werpt licht op de toekomst van accountancy

Ruim 100 medewerkers van accountants- en administratiekantoren woonden het interactieve webinar ‘nooit meer overwerken’ bij.

Door Jori Neef

In een tijdperk waarin digitalisering en automatisering de norm worden, is het essentieel voor accountants- en administratiekantoren om zich aan te passen aan de veranderende tijden. Een recent webinar, georganiseerd in samenwerking tussen UWBS en Mijn Kantoor, heeft licht geworpen op hoe moderne technologieën de toekomst van de accountancy vormgeven.

Wie zijn UWBS en Mijn Kantoor?

UWBS is een gedegen financiële partner met een voornamelijk online dienstenpakket. Daarnaast verraadt de functieaanduiding van de medewerkers op de website hun eigenzinnige karakter. Er werken heuse ICT Wizards, Accounting Ninja’s en een Verloningskoning. De organisatie met 16 medewerkers heeft onlangs Mijn Kantoor geïmplementeerd.

Aan de andere kant hebben we Mijn Kantoor, een softwareplatform ontworpen om accountants- en administratiekantoren te helpen hun processen te automatiseren, waardoor ze efficiënter en klantgerichter kunnen werken.

Een blik op de toekomst

Het webinar, getiteld "Nooit Meer Overwerken", trok de aandacht van meer dan 100 professionals uit de sector. Het doel was om te laten zien hoe automatisering kan helpen bij het oplossen van veelvoorkomende problemen waarmee traditioneel werkende kantoren worden geconfronteerd.
Een van de hoogtepunten was de presentatie van Gerben de Man, CEO van UWBS, die deelde hoe de implementatie van Mijn Kantoor heeft geleid tot een aanzienlijke verbetering van hun werkprocessen. Dankzij het platform heeft UWBS het overwerken, dat voorheen nodig was om de BTW en administratiecyclus op tijd af te ronden, geëlimineerd.

De voordelen in de praktijk

Mijn Kantoor biedt een overzichtelijk systeem dat bijna alle aspecten van een kantoorpraktijk combineert. Dit omvat AVG Proof communicatie, automatische workflows en integraties met andere softwarepakketten. Klanten van UWBS hebben bijvoorbeeld gemerkt dat ze nu een beter overzicht hebben en gemakkelijker met het kantoor kunnen communiceren.

Waarom dit belangrijk is

In een steeds concurrerendere markt is het voor accountantskantoren van cruciaal belang om te innoveren en hun dienstverlening te verbeteren. Door samen te werken met platforms zoals Mijn Kantoor kunnen kantoren niet alleen hun interne processen verbeteren, maar ook een betere service bieden aan hun klanten.

De toekomst van accountancy is hier

De samenwerking tussen UWBS en Mijn Kantoor tijdens dit webinar heeft duidelijk gemaakt dat de toekomst van accountancy ligt in het omarmen van technologie en innovatie. Voor degenen die geïnteresseerd zijn in het verkennen van wat Mijn Kantoor te bieden heeft en hoe het uw kantoor kan transformeren, bezoek Mijn Kantoor voor meer informatie. Het is tijd om de volgende stap in de accountancy te zetten.

Foto: Jori Neef, Commercieel directeur Mijn Kantoor (links) en Gerben de Man, CEO UWBS.