Subsidie Marktintroductie energie-innovaties opent op 22 augustus voor glastuinders

Glastuinders kunnen vanaf 22 augustus een aanvraag indienen voor de subsidie Marktintroductie energie-innovaties 2016. Ze kunnen subsidie krijgen voor een kasenergiesysteem of nieuw kasconcept om energie te besparen en de uitstoot van CO2 te verminderen.

Omdat de openstellingsperiode kort is, adviseert de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) de aanvraag op tijd voor te bereiden.

Aanvragen

Glastuinders kunnen van 22 augustus 9.00 uur tot en met 15 september 2016 17.00 uur subsidie aanvragen via Direct regelen op de pagina Marktintroductie energie-innovaties 2016.

Budget

Voor deze subsidie is € 5 miljoen beschikbaar. Het minimum subsidiebedrag per deelnemer is € 125.000 en de subsidie is maximaal € 1,5 miljoen per aanvraag. Het mkb krijgt maximaal 40% subsidie. Grote bedrijven krijgen in sommige gevallen voor een duurzaam energieproject 40%, anders 30%.

Meer informatie

De subsidie Marktintroductie energie-innovaties maakt deel uit van het programma Kas als Energiebron. De overheid heeft dit programma met het bedrijfsleven opgezet om innovatie in de glastuinbouw te stimuleren. Meer informatie over de voorwaarden is te lezen op de informatiepagina.

Gerelateerde artikelen