Subsidie Innovatieprojecten duurzame visserij open op 1 maart

Visserijorganisaties, marktdeelnemers of samenwerkingsverbanden hiervan kunnen vanaf 1 maart 2017 subsidie aanvragen voor innovatieprojecten voor duurzame visserij. Dit zijn projecten die gericht zijn op het ontwikkelen en eventueel invoeren van nieuwe technische of organisatorische kennis voor de ecologische verduurzaming in de zee-, kust- of binnenvisserij.

Voor de subsidie Innovatieprojecten duurzame visserij is € 3.500.000 beschikbaar. Het maximale subsidiepercentage is afhankelijk van de grootte en het type van de organisatie. Per innovatieproject ontvangt men maximaal € 700.000. Dit meldt RVO.nl.

Aanvragen

De subsidie is aan te vragen van 1 maart tot en met 15 mei, tot 17.00 uur. Na de sluitingsdatum kunnen geen aanvullingen of wijzigingen meer doorgegeven worden. Het gaat hierbij om informatie die van invloed kan zijn op de inhoud van het project.

Projecten met de hoogste rangschikking

Innovatieprojecten duurzame visserij is een tenderregeling. Dit houdt in dat alle op tijd ingediende aanvragen met elkaar concurreren voor het beschikbare budget. Met vooraf opgestelde selectiecriteria rangschikt RVO de ingediende projecten. Hierbij wordt gekeken of het project voldoet aan de doelstelling van deze subsidie. Het budget gaat naar de projecten met de hoogste rangschikking.

Meer informatie

De subsidie Innovatieprojecten duurzame visserij wordt gefinancierd uit het Europees Fonds voor Maritieme Zaken en Visserij (EFMZV). Meer informatie over deze subsidie is binnenkort te lezen op de website van RVO.

Gerelateerde artikelen