Subsidie afzetbevorderingsprojecten voor visserij en aquacultuur

Producenten- en brancheorganisaties voor visserij- en aquacultuurproducten kunnen vanaf 3 oktober 2016 subsidie aanvragen voor projecten die afzet bevorderen.

Projecten zijn gericht op het vinden van nieuwe afzetmarkten voor visserij- en aquacultuurproducten of het verbeteren van de kwaliteit en de toegevoegde waarde van deze producten.

Hoeveel subsidie

Voor deze subsidie is € 2,8 miljoen beschikbaar. Een organisatie die minimaal € 400.000 aan subsidiabele kosten heeft, komt in aanmerking voor deze subsidie. Het maximale subsidiepercentage is afhankelijk van de grootte en het type van de organisatie. Per innovatieproject ontvangt men maximaal € 900.000.

Aanvragen

Organisaties kunnen de subsidie aanvragen van 3 oktober tot en met 3 november 2016, 17.00 uur. RVO neemt alleen volledige aanvragen in behandeling. Na de sluitingsdatum kunnen organisaties geen aanvullingen of wijzigingen meer doorgeven. Het gaat hierbij om informatie die van invloed kan zijn op de inhoud van het project.

Projecten met de hoogste rangschikking

Afzetbevorderingsprojecten voor visserij en aquacultuur is een tenderregeling. Alle volledige aanvragen die op tijd zijn ingediend, concurreren met elkaar voor het beschikbare budget. Met vooraf opgestelde selectiecriteria rangschikt RVO de aanvragen. Hierbij wordt gekeken of de aanvraag voldoet aan de doelstelling van de subsidieregeling. Het budget gaat naar de projecten met de hoogste rangschikking.

Meer informatie

De subsidie wordt gefinancierd uit het Europees Fonds voor Maritieme Zaken en Visserij (EFMZV). Meer informatie over de subsidie is te lezen op de informatiepagina Afzetbevorderingsprojecten voor visserij en aquacultuur.

Gerelateerde artikelen