Stijgende omzet en winst voor EY Nederland

EY Nederland heeft een goed boekjaar achter de rug. 

De omzet steeg met negen procent, van 900 miljoen euro naar 983 miljoen euro. De winst nam, mede als gevolg van incidentele baten, toe met 30 procent, van 170 miljoen euro tot 221 miljoen euro.

Alle service lines droegen bij aan groei van de omzet: Consulting met 187 miljoen euro (+30%), Tax met 314 miljoen euro (+7%), Assurance met 359 miljoen euro (+6%) en Strategy & Transactions met 90 miljoen euro (+4%).

Het gemiddeld aantal medewerkers (FTE) groeide met één procent, van 4.314 tot 4.362. Het aantal partners (FTE) steeg licht, van 248 naar 249.

Jeroen Davidson, voorzitter raad van bestuur EY Nederland, laat er geen onduidelijkheid over bestaan dat het kantoor ook in Nederland het beste kan worden opgesplitst in twee firma's, de een gericht op het leveren van accountancy en gerelateerde adviesdiensten en de ander op het leveren van een breed scala aan consultancydiensten.

"Twee multidisciplinaire enonderscheidende firma’s kunnen meer focus leggen op hun kerntaken. De nadruk van de accountants blijft op het dienen van het publieke belang door het leveren van kwalitatief hoogwaardige audits vanuit een multidisciplinaire aanpak. De consultants daarentegen gaan zelfstandig verder met een breed en groeiend scala aan adviesdiensten, variërend van juridisch- en belastingadvies tot ondersteuning bij digitale transformaties. Wij denken dat onze klanten zo meer te kiezen hebben en zo zullen er voor onze medewerkers meer carrièremogelijkheden ontstaan."