Starter: Big4 of MKB-kantoor?

Veel MKB-accountantskantoren kijken met een zekere afgunst naar hoe de Big4 erin slagen een groot deel van het jonge talent aan zich te binden. De oorzaak? Een uitgekiende recruitmentstrategie die al begint op de universiteit of hogeschool: campusrecruitment. Bootje varen, business cases in andere Europese steden of Inhouse activiteiten. Reken maar dat het werkt!

Uiteraard is het in beginsel een geldkwestie. Big4-kantoren hebben nu eenmaal een groter budget tot hun beschikking waarmee zij hun arbeidsmarktcommunicatie kunnen vormgeven. Met die middelen hebben zij onder andere speciale campusrecruiters aangesteld, die het werven van talent op hogescholen en universiteiten tot doel hebben. Naast het zien is het uiteraard ook gezien worden. Je wilt op het netvlies van accountancystudenten komen, zodat wanneer ze op zoek gaan naar een baan jouw kantoor bovenaan hun lijstje staat.

Status

Door al die gesponsorde aandacht ontstaat er een beperkte belevingswereld bij studenten. Veel starters zullen daarom het idee hebben dat ze de keus hebben uit Big4 en misschien nog wat kantoren daaronder. Een MKB-kantoor wordt vaak niet echt serieus overwogen, tenzij iemand zichzelf niet vindt passen bij de Big4-cultuur. Veel starters zijn ambitieus en behoorlijk status gedreven en dan is een carrière bij een groot internationaal kantoor met veel doorgroeimogelijkheden natuurlijk moeilijk te weerstaan. Zeker als je daarbij nog een leaseauto krijgt. Desalniettemin zijn de Big4 wel degelijk een goede leerschool en geeft het je vakinhoudelijke kennis een flinke impuls.

Ommekeer

Toch hebben dit soort grote kantoren een hiërarchische organisatiestructuur. Naarmate je hoger in de piramide komt, des te hoger het verloop van werknemers. Niet iedereen kan partner worden en niet iedereen wil dat. Men is klaar met de werkdruk, cultuur en/of werkzaamheden en dan blijkt een MKB-kantoor vaak ineens wel een serieuze overweging te worden. Vergis je echter niet bij zo’n overstap! Ook al blijf je binnen de accountancy, het is een andere tak van sport. Waar je bij de Big4 over het algemeen weinig direct klantcontact zal hebben gehad, krijg je bij een MKB-kantoor veel te maken met DGA’s wiens bedrijf hun leven is. Er komt veel meer emotie bij kijken en dat moet je liggen.

 

[Door: Paolo van den Heuvel, helpt met het vinden én binden van talent (RetentieScan.nl)]