SRFA: nieuw kwaliteitskeurmerk voor fiscalisten

Nederland heeft een nieuw kwaliteitskeurmerk voor fiscalisten: de Stichting Fiscaal & Financieel Advies (SRFA).

Fiscalisten die zich voornamelijk richten op het MKB kunnen zich, als ze voldoen aan de voorwaarden, laten opnemen in het Register MKB Belastingconsulent of het Register MKB Belastingadviseur. Daarmee geven ze hun klanten de garantie dat ze te maken hebben met een fiscalist die gedegen opgeleid is, zijn kennis actueel houdt en ethiek koppelt aan de juiste beroepshouding.

De nieuwe stichting is onder meer opgericht omdat het Register voor Belastingadviseurs (RB) gaat stoppen met het Register voor Belastingconsulenten. De SRFA wil in deze leemte voorzien. Ze is daarmee het enige actieve register voor belastingconsulenten in het MKB. 

Registratie niet afhankelijk van opleiding of opleider
Registratie bij de SRFA is niet afhankelijk van een opleiding of opleider, maar van aantoonbare vakkennis. De SRFA biedt nog meer voordelen. Fiscalisten die staan ingeschreven mogen de titels MKB BC of MKB BA voeren, laten daarmee zien dat hun vakkennis up-to-date is en dragen een herkenbaar kwaliteitskeurmerk. Jaarlijks betalen ze een geringe bijdrage (€ 190,-). Dat is inclusief een jaarlijkse fiscale updatesessie. Ook hebben ze geen zware en kostbare PE-verplichting. 

Onafhankelijk en geen winstoogmerk 
De SRFA is het concrete resultaat van een samenwerkingsband tussen Mr. Peter van den Berg (oud-directeur van het Register voor Belastingadviseurs en nu onafhankelijk voorzitter van de nieuwe stichting), opleiders LOI, Markus Verbeek Praehep en NCOI Opleidingen, en onafhankelijke adviseurs uit het fiscale vakgebied. De SRFA staat in contact met brancheverenigingen, zoals NOAB, om optimale aansluiting op de MKB-praktijk te kunnen waarborgen. De SRFA is onafhankelijk en heeft geen winstoogmerk. 

Gerelateerde artikelen