Spin in het accountantsweb vraagt om feedback

College voor Beroepsreglementering wil reacties op het meerjarenplan.

Het College voor Beroepsreglementering (CB) is een consultatie gestart voor het Meerjarenplan 2025-2027. De NBA ontvangt graag reacties op het meerjarenplan. De consultatietermijn loopt van tot en met 14 november 2024.

Het College oor Beroepsreglementatie is een soort spin in het web voor de sector. Het houdt zich niet alleen bezig met de voorbereiding op verordeningen en nadere voorschriften, het geeft ook toelichtingen uit en omschrijft best practicus.

Daarnaast vertegenwoordigt het CB de accountants op vaktechnisch gebied in de internationale omgeving.Verder is het College betrokken bij het invullen van de strategische thema’s van de NBA, in samenwerking met andere commissies en/of ledengroeperingen.

(tekst loopt door onder het blok)
Het College voor Beroepsreglementering heeft tot taak het voorbereiden van verordeningen en nadere voorschriften aangaande de gedrags- en beroepsregels voor accountants en het verzorgen van toelichtingen en uitleg van wet- en regelgeving voor accountants. Het College bestaat uit negen accountants en tenminste één niet-accountant. Het College laat zich bij de uitvoering ondersteunen door subcommissies, werk- en projectgroepen en het NBA-bureau.
Het is de eerste keer dat het CB een meerjarenplan opstelt. Voorheen werd elk jaar een nieuw jaarplan gemaakt. Ook is dit de eerste keer dat het CB dit plan consulteert.

Gerelateerde artikelen