Sietze de Leeuw RA partner bij het Compliancekantoor

Na bijna tien jaar werkzaam te zijn geweest bij de toezichthouder AFM is drs. Sietze de Leeuw RA onlangs gestart als partner bij het Compliancekantoor.

Het Compliancekantoor bevordert de kwaliteit van accountantscontroles door het uitvoeren van opdrachtgerichte kwaliteitsbeoordelingen (OKB’s), kwaliteitsreviews, compliance-ondersteuning en -advisering, alsmede het faciliteren van trainingen en coaching.

Sietze de Leeuw zal zich voornamelijk bezig houden met de uitvoering van opdrachtgerichte kwaliteitsbeoordelingen (OKB’s), interne (themagerichte) kwaliteitsreviews, dossiercoaching en compliance-ondersteuning bij accountantsorganisaties.

Met de komst van De Leeuw breidt het Compliancekantoor zich uit naar tien professionals, waarvan zes ervaren voormalig AFM-toezichthouders. De Leeuw heeft ruime ervaring opgedaan in de accountancy. Hij begon in 1995 als assistent accountant en werkte twaalf jaar bij kleine en grote accountantskantoren. Daarna maakte hij de overstap naar toezichthouder AFM. Hij hield zich bij de AFM bezig met het doorlopend toezicht op grote en kleinere kantoren.

Naast zijn werk bij het Compliancekantoor is Sietze de Leeuw docent op Business Universiteit Nyenrode, waar hij accountancy studenten de kneepjes van het vak bijbrengt. Andersom leert hij als docent ook veel van zijn studenten: ‘Ze werken bij accountantskantoren en vertellen mij wat ze in de praktijk tegenkomen. Dit stelt mij in staat om vanuit meerdere invalshoeken naar dezelfde materie te kijken.’